Vikten av att vara rätt utrustad..

    Vilka verktyg och maskiner man förfogar över avgör till stor del hur
snabbt och med vilken precision man kan utföra ett jobb. Visst kommer man en
bit på vägen med en sticksåg, skruvdragare och ett sandpapper men är du som kund ute
efter ett förstklassigt slutresultat så ska du leta efter en hantverkare som är utrustad till tänderna..

    Jag är personligen väldigt förtjust i märket Festool som är en sorts Rolls Royce i verktygsdjungeln. Andra märken jag använder är Makita och Paslode. Nuförtiden tillbringar jag mest tid på snickeriet och där använder jag stationära maskiner, mestadels av märket Felder.

    Vissa maskiner använder jag varje dag medans andra samlar damm större delen av året (fina att titta på ändå!). Här följer en kortfattad beskrivning av några av mina favoritmaskiner. Denna riktar sig kanske inte framförallt till dig som kund utan mer till branschfolk som i likhet med mig alltid är på jakt efter nya hjälpmedel. Hoppas ni hittar nåt som gör att det kliar lite extra i fingrarna.. :)


Dragsåg PRECISIO CS70
Perfekt för möbel-/finsnickerier. Funkar både som klyv och gerkap! Justerbord kan köpas till. Rekommenderar längdanslaget.
Paslode 1650C
Pneumatisk picka med ståldyckert för montering av socklar m.m. mot tegel, mur- och betongsten. Relativt små spikhål och det går undan!
DOMINO Förbindningsfräs DF500
Mitt mest använda verktyg. För, skiv-, ram- och stomförbindningar. Men användningsområdet är större än så med lite finurlighet. Värt varenda krona.
Festool Kantfräs OFK500
Perfekt komplement till överhandsfräsen. Snabb och enkel avrundning eller fasning av kantträ.
Makita BFR540
En skruvautomat snabbar på gipsning och liknande jobb avsevärt. Funkar även lysande till trallskruv. Upp till 55mm skruv.
Limpistol 3M TC Quadrack
Smältlim för alla underlag, härdar snabbt. Hittade den på Flinks. Svår att få tag på men lätt den bästa limpickan jag provat iallafall.
Fein MultiMaster
Oumbärlig. Jag använder den nästan uteslutande till kapning av befintliga socklar/foder/dörrkarmar men den kan det mesta..
Festool Sänksåg TS55
Tillsammans med styrskena det ultimata verktyget för kapning av skivmaterial, bänkskivor, innerdörrar m.m.